Film! Nyckeln till frihet

Regissör: clancy Brown?
År: 1994
Speltid: 2h 22min
Skådespelare: Tim Robbins
Morgan Freeman

Andy Dufresne (Tim Robbins) är en tystlåten och ambitiös man med en lysande karriär som bankman. Hans förhållande med frun är däremot långt i från lyckligt. Hon vill skilja sig och har inlett ett förhållande med en annan. När frun och hennes älskare brutalt skjuts ihjäl åtalas Andy och fälls för morden då han inte kan bevisa sin oskuld. Straffet blir två livstider på fängelset Shawshank, ett av de värsta fängelserna i USA.

I fängelset möts han av den strikte fängelsedirektören Warden Norton (Bob Gunton) och den brutala säkerhetsvakten Kapten Hadley (Clancy Brown) som styr fängelset med järnhand. Efter en månad träffar han fången Ellis Boyd "Red" Redding (Morgan Freeman) och de blir vänner. Andys liv på fängelset är hårt med fysiska och sexuella övergrepp men han status höjs när han blir juridisk rådgivare till fängelsedirektören och dennes anställda. Samtidigt lever tankarna på att få en rättvis dom och att finna en nyckel till frihet.

Min recension: filmen är en riktigt bra film! Och precis som filmen flykten från Alcatraz som jag skrev om tidigare så handlar den om ett fängelse! Iallafall det är om en kille som åker i fängelse men lyckas gräva sig ut... Ja kolla på filmen så får ni se!!
Filmen får 4/5 stjärnor!!


Vad andra skrivit!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0